Публикации

Transparența banilor colectați de la părinți

+2

În premieră, pe pagina DETS Botanica au fost publicate informații cu privire la „donațiile” părinților către instituțiile de învățământ.

Partea bună a l...

Читать больше
0 Комментарии

Top-8 licee din mun.Chișinău, care în 2020 vor avea cele mai mari bugete

gallery image

În total, pentru școlile primare, gimnaziile și liceele din mun.Chișinău au fost alocate 1,239 MILIARDE LEI!

Celor mai mari licee din Chișinău le vor reveni și cele mai mari sume, care variază între 21,56 milioane lei și 33,42 milioane lei per instituție.

Lista celor Top-8 licee c...

Читать больше
0 Комментарии

Sondaj anonim pentru părinți: Corupția în sectorul educațional (anul 2019)

gallery image

Misiunea educativă a școlii obligă personalul din învățămînt să demonstreze toleranță zero la corupție, dar totuși, sectorul educațional este vulnerabil la corupție în multiple contexte.

Читать больше
0 Комментарии

Director de liceu sancționat cu 3 amenzi pentru că nu a răspuns la petițiile unui părinte

Directorul unui liceu din sect. Râșcani, mun.Chișinău, a fost sancționat cu 3 amenzi în valoare de 18 unități convenționale fiecare, pentru faptul că nu a răspuns la 3 petiții ale unui părinte.

Este un precedent important pentru responsabilizarea autorităților publice în procesul de petiționare sau solicitare de informații, care ar ...

Читать больше
0 Комментарии

Încălcări în alimentația copiilor din grădinițele sect.Ciocana

gallery image

Meniuri necorespunzătoare, cantități excesive de sare, produse de patiserie, leguminoase și crupe, dar și insuficiență de produse lactate, legume, carne, ouă și pește, au fost depistate ca urmare a unui control desfășurat în lunile noiembrie și decembrie 2019 în 13 instituții de educație timpurie din sectorul Ciocana.

Această inform...

Читать больше
0 Комментарии

Părinții achită câte 300 lei/lună, pentru copii se cheltuie doar 30 lei!

Chiar dacă părinții copiilor din gr.211 achită câte 300 lei lunar către Asociația de părinți a acestei grădinițe, doar 30 lei de facto sunt cheltuiți pentru necesitățile copiilor - apă. șervețele umede, înlocuirea veselei deteriorate, etc.

Anume așa reiese din textul unor discuții în grupul de Viber al părinților copiilor din grupa ...

Читать больше
0 Комментарии

Buget transparent liceul „Mihai Grecu” sect.Botanica

+2

Liceul „Mihai Grecu” din sect.Botanica este încă una din instituțiile de învățământ, pentru care am primit informații detaliate privind utilizarea resurselor financiare bugetare în anii 2018 - 2019, pentru care fapt mulțumim administrației DETS Botanica.


Bugetul total pentru 2019 - 13 mil 570 mii lei

Număr d...

Читать больше
0 Комментарии

Primăria Cricova nu vrea să dea detalii despre bugetul grădiniței nr.33

Tare sunt scumpe autoritățile la prezentarea informației, despre cum cheltuie banii publici, adică ai noștri, ar tuturor.

Primăria Cricova a considerat inutil să ne prezinte informația cu privire la lista bunurilor procurate pentru grădiniță, și pentru care s-au cheltuit peste 800 000 lei. Și sumele pentru reparație la fel fac parte din informația s...

Читать больше
0 Комментарии

Calculatoare, printere, proiectoare, table interactive au fost procurate din resurse bugetare pentru școlile din sect.Centru

+7

DETS Centru a făcut publică lista celor mai importante categorii de bunuri procurate pentru gimnaziile și liceele din subordine:

0 Комментарии

Grădinițele din sect.Centru - lista reparațiilor efectuate, alte cheltuieli importante

+4

În bugetul pentru anul 2019, au fost incluse pentru reparații capitale 23 de instituții de învățământ din sect.Centru ( 5 440 copii/elevi) pentru care au fost alocate mijloace financiare în sumă de 5,5536 milioane lei, repartizate după cum urmează: 

  1. 15 grădinițe&n...
Читать больше
0 Комментарии