E toamnă din nou în Moldova…

gallery image

Parcă ar trebui să te bucure că pe aceste terenuri mănoase iar s-au făcut atâțea struguri că poți hrăni cu ei 20 de milioane de oameni un an întreg. Dar oamenii sunt triști și speriați că nu au unde și cui vinde!

La Guvern și Parlament ședințe peste ședințe! Efect = zero!

Producătorii de struguri spun că au sinecost de 3,50 – 3,70 de lei per kg, iar procesatorii iau strugurii la prelucrare de la 1 leu până la 3,20. Și la o adică dacă tare ar vrea nici pe aceștea nu i-ar achiziționa pentru ca le-au scazut vânzările cu peste 30% față de anii precedenți iar capacitatea de depozitare este una extrem de mică.

Rămânem în acest an cu strugurii pe dealuri.

Și inevitabil te întrebi “ MOLDOVO, ÎNCOTRO?”

Puteți să îmi spuneți că sunt o nebună, dar eu știu că dacă nu ar exista acea frontieră blestemată pe PRUT tot ce producem noi și-ar găsi consum în ȚARĂ.

Cât mai rezistă agricultura Republicii Moldova? Puțin de tot! Credeți-mă! Cei mai în vârstă se vor trece, iar tânăra generație o sa se lehămisească să producă în pierderi!

Vă las să aruncați cu pietre în mine, dar oricum o spun: " Moldova, salvarea ta e la București! Acasă!"


Смотреть меньше
Producătorii se plâng că nu au unde să-și vândă strugurii, care deja s-au copt
Producătorii se plâng că nu au unde să-și vândă strugurii, care deja s-au copt
1 Комментарий

Primăria Cricova nu vrea să dea detalii despre bugetul grădiniței nr.33

Tare sunt scumpe autoritățile la prezentarea informației, despre cum cheltuie banii publici, adică ai noștri, ar tuturor.

Primăria Cricova a considerat inutil să ne prezinte informația cu privire la lista bunurilor procurate pentru grădiniță, și pentru care s-au cheltuit peste 800 000 lei. Și sumele pentru reparație la fel fac parte din informația s...

Читать больше
0 Комментарии

Susținem producatorii autohtoni!

gallery image

Cum poți sprijini tânăra generație de agricultori? Consumând local. Între 16 și 19 octombrie la Moldexpo frumoasa familie Iuliana Rusu Stepu și Maxim Stepu vine cu cea mai bună fasole! Netratată cu îngrășăminte chimice, crescută cu grijă și responsabilitate față de consumator, această familie minunată creste pe cele 19 hectare de teren fasole eco! 

Читать больше
0 Комментарии

Susținem producatorii autohtoni!

gallery image

Fiecare a treia femeie din Republica Moldova muncește în agricultură!

Multe din ele rămân antrenate în câmpul muncii și după vârsta de 70 de ani, întrucât în Moldova nu poti supraviețui cu o pensie de 1400-1600 de lei!

La 16,17,18,19 octombrie zeci de producătoare din întreaga țară își dau întălnite la Moldexpo la Farmer 2019. Vei găsi la noi ...

Читать больше
0 Комментарии

Platformă de informare despre alegerile locale din Chişinău

Te ajutăm să îți cunoști candidații și soluțiile pe care le propun aceștia pentru problemele chișinăuienilor: https://ale...

Читать больше
Patformă dedicată alegerilor locale din Chișinău - Primaria MEA
Să cunoaștem candidații și soluțiile lor
0 Комментарии

Este sau nu corupție la liceul „Gh. Asachi” ? Vedeți ce spune directorul

gallery image

Boris Volosatîi, directorul liceului „Gh. Asachi”, care este și unul din candidații la fotoliul de primar al municipiului Chișinău, a fost acuzat în direct, în timpul dezbaterilor electorale de la TV8, că ar gestiona o schemă de corupție în liceul pe care îl conduce.


„Prima mea experiență, în 1997, când am mers să-mi însc...

Читать больше
2 Комментарии

Susținem producatorii autohtoni!

gallery image

Mi-ar plăcea ca într-o zi să avem o mega campanie națională, în care fiecare să se identifice cu o calitate a sa personală, sunt deștept, sunt puternic, sunt empatic ... și de ce nu... sunt FRUMOASĂ pentru că consum LOCAL!

0 Комментарии

Calculatoare, printere, proiectoare, table interactive au fost procurate din resurse bugetare pentru școlile din sect.Centru

+7

DETS Centru a făcut publică lista celor mai importante categorii de bunuri procurate pentru gimnaziile și liceele din subordine:

0 Комментарии

”Dreptul persoanelor cu dizabilități și modalitățile de promovare a acestora”.

+4

La data de 1-2 octombrie 2019, Asociația Obștească ”Asociația pentru Drepturile Omului”(ADO Lex XXI), a desfășurat a treia sesiune de instruire din cadrul proiectului ”Comunități incluzive prin dialog și participare” focusat pe persoanele cu nevoi speciale din municipiul Bălți. La training-ul cu genericul ”Dreptul persoanelor cu dizabilitati și modalități...

Читать больше
0 Комментарии

Între 16 și 19 octombrie la Moldexpo ai Kaufland moldovenesc!

gallery image

Între 16 și 19 octombrie la Moldexpo ai Kaufland moldovenesc! Susținând producătorii autohtoni contribui la dezvoltarea țării tale!

0 Комментарии

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează despre interzicerea colectării plăților informale în sistemul educațional

Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni.


Meseria de cadru didactic este și trebuie să ...

Читать больше
0 Комментарии