Program de Granturi Mici 2019, ediția a VI-a

gallery image

8 – proiecte – REALIZATE !!!

8 – Grupuri de Inițiativă – SUSȚINUTE !!!

Felicitări Tinerilor – Ei creeaza PREZENTUL, schimbând VIITORUL.

Programul de Granturi Mici este realizat de AO Perspectiva în cadrul proiectului Fondul pentru Tineri Cahul cu suportul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, din resursele acordate de Suedia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul.

 

Grupul de inițiativă ”BankVia” au realizat proiectul ”Zona de agrement – La Cămine”

Membrii grupului ”BankVia” au instalat în fața căminelor USC 2 bănci pentru odihnă, care vor fi folosite atât de studenți cât și de către locuitorii municipiului, mai ales în perioada estivală a anului găsindu-și refugiu la umbra aleei de copaci din preajma căminelor universității.

 

Grupul de inițiativă ”Tinerii activi prin implicare” din Andrușul de Sus, proiectul ”Renovare prin implicare a unui loc de odihnă și educație a culturii eologice”.

În cadrul proiectului ,, Renovare prin implicare a unui loc de odihnă şi educaţie a culturii ecologice”, au fost implicați grupul de inițiativă, elevii și tinerii din localitate având drept scop amenajarea curții gimnaziului prin instalarea a 6 bănci pentru odinnă și a 2 urne. Grupul de iniţiativă 5 membri şi 10 elevi au participat la selectarea locului de amplasare a urnelor şi scaunelor, am participat cu toţii la fixarea scaunelor şi amenajarea terenului. Au fost vopsite şi cele 4 scaune existente. Plantarea trandafirilor şi a puieţilor de tuia.

 

Grupul de inițiativă HYPERION din cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, or. Cahul, au realizat proiectul EVERGREEN.

Elevii Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cahul, pe parcursul unei perioade îndelungate își doreau să aibă posibilitatea de a implementa un proiect care ar satisfice dorința lor de a înverzi curtea liceului, în special porțiunea de teren care cândva a fost o seră, și care s-a transformat într-o pată sură de pietre. Prin PGM – 2019, Ediția – VI-a, a devenit posiblă salubrizarea și amenajarea acelui spațiu menționat anterior. Grupul de inițiativă ”HYPERION” au reușit să organizeze un grup de elevi, care au curățat terenul de deșeuri, au procurat plante și au comandat bănci, masa și urne de la agenții economici.

Astfel tinerii speră că munca lor îi va inspira și pe ceilalți. Afirmația ”Nu este gunoiul meu, dar este Planeta mea” a devenit deviza Tinerilor.

 

Grupul de inițiativă I.M.P.A.C.T. din satul Brânza, mun. Cahul, au realizat proiectul ”Crearea centrului incluziv al tinerilor”

Grupul de inițiativă I.M.P.A.C.T au reușit să amenajeze sediul unde își desfășoară activitatea,astfel îmbunătățind nivelul de implicare a tinerilor din satul Brânza. Au aranjat podul din ghipso-carton, au nivelat pereții, au văruit, vopsit și au instalat podea lamiat. Le aducem sincere felicitări pentru mobilizare și realizarea frumoasă care le-a reușit.

 

Grupul de inițiativă ”Mișcarea este viață”, din Andrușul de Jos, au implementat proiectul ”FITNESS ÎN AER LIBER”

Grupul de inițiativă ”Mișcarea este viață” și-a început activitatea în aprilie 2019. Ei au amenajat un spațiu în care tinerii au posibilitatea de a practica un mod sănătos de viață. Au fost instalate 5 aparate de fitness!!!

 

Grupul de inițiavă ProLectura, din cadrul USC, or. Cahul, au implementat proiectul ”Ia o carte – donează o carte” 

Parcul Central ”Grigore Vieru” a fost dotat cu o bibliotecă stradală, din care orice vizitator poate lua o carte și, desigur, poate dona o carte, astfel menținând o continuitate a proiectului.

 

Grupul de inițiativă ActivEco din satul Pelinei, mun. Cahul, au realizat proiectul ”EcoRai în satul meu”.

Grupul de inițiativă Activ Eco din satul Pelinei, au reușit să creeze în curtea școlii un parc numit EcoRai. In acest MiniParc au fost instalate 4 scaune și 6 felinare, a fost renovată fațada. Copii vor respira aer curat, vor sta mai puțin în fața calculatoarelor, vor avea acces în muzeu și atelierul de creație.

 

Grupul de inițiativă EcoMed, Colegiul de Medicină, or. Cahul, au realizat proiectul ”Amenajarea miniparcului de odihnă și agrment al Colegiului de Medicină Cahul”.

În traseul de implementare a proiectului s-a demonstrat dorința tinerilor de a fi participanți la crearea condițiilor de odihnă și agrement. Muncind împreună, tinerii au reușit să amenajeze o zonă, nespus de solicitatată, au instalat 4 bănci, au creat o nouă zonă de acces pe teritoriul instituției.

Смотреть меньше
0 Комментарии
gallery image

Doar 4 din 10 chișinăuieni știu cum să se debaraseze corect de e-Deșeuri, potrivit Studiului privind generarea și gestionarea DEEE-urilor în municipiu. Prin intermediul proiectului "Oraș curat cu e-Deșeu reciclat" ne dorim o comunitate mai implicată și informată în lupta cu acest "tsunami" care amenință omenirea.


Poza: Tomberon de la ...

Читать больше
0 Комментарии

Două mii de lei pentru apă potabilă din apeduct

„Căram apa cu cisternele ruginite, apoi o puneam în bazine improvizate și o păstram acolo câteva săptămâni. Vă imaginați ce calitate avea acea apă stătătoare?”, povestește doamna Valentina Miron, care împreună cu Ecaterina Cașîneanu a mers prin localitate să-i convingă pe săteni s...

Читать больше
Două mii de lei pentru apă potabilă din apeduct :: Asociatia Presei Independente
Deja de un an, locuitorii comunei Lebedenco din raionul Cahul nu mai cară apă cu gălețile de la fântâni sau de la izvoarele aflate la mare depărtare. Acum satele Lebedenco…
0 Комментарии

Au schimbat apa dură din izvoare și fântâni pe cea filtrată de la robinete

În unul din articolele precedente, v-am relatat cum s-a schimbat viața localnicilor din două comune de la sudul Moldovei, Ursoaia și Lebedenco din raionul Cahul, după ce s-a construit un sistem modern de apeduct, astăzi „am poposit” în nordul țării, în raionul Florești. Deja de ...

Читать больше
Au schimbat apa dură din izvoare și fântâni pe cea filtrată de la robinete :: Asociatia Presei Independente
În unul din articolele precedente, v-am relatat cum s-a schimbat viața localnicilor din două comune de la sudul Moldovei, Ursoaia și Lebedenco din raionul Cahul, după ce s-a construit un…
0 Комментарии

Educație și mediu: Gunoi. Despre cum ne-am "îngropat" în gunoi, dar şi cum putem fi cetăţeni responsabili

gallery image
Читать больше
0 Комментарии

CONFERINȚA DE LANSARE A PROIECTULUI ,,EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!".

gallery image

UE-GIZ // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🆙 DRAGI PRIETENI,

VĂ INFORMĂM CĂ MARȚI, 22 SEPTEMBRIE 2020, LA ORA 14:00, ÎN SALA MARE A PALATULUI DE CULTURĂ ,,NICOLAE BOTGROS" MUN. CAHUL, VA AVEA LOC CONFERINȚA DE LANSARE A...

Читать больше
0 Комментарии

Peste 20 000 de computere vor fi transmise în școli pentru asigurarea învățământului la distanță

gallery image

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va transmite instituțiilor de învățământ cel puțin 20.000 de laptopuri, calculatoare sau tablete până la sfârșitul acestui an. Datele au fost prezentate de către Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul briefingului din 15 septembrie.

Читать больше
0 Комментарии

«Деньги не пахнут»: За деньги бельчан содержится единственный в городе общественный туалет

gallery image

«Деньги не пахнут»: За деньги бельчан содержится единственный в городе общественный туалет, в котором с жителей города берут плату за вход


Наличие бесплатного общественного туалета – это не прихоть, а норма в цивилизованном обществе. Однако в мун. Бэлць с общественными туалетами все очень запутано, а поиск бесплатного туалета закончится...

Читать больше
0 Комментарии

Ședință de lucru în cadrul proiectului „EcoCahul -Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

Joi, 10 septembrie 2020, în incinta Primăriei Municipiului Cahul, a avut loc prima ședință de lucru în cadrul proiectului "EcoCahul -Cetățean implicat pentru un oraș curat!" implementat în municipiul Cahul. La ședință au participat: Nicolae Mocanu, Președinte AO Perspectiva; Valeriu Musteață, consilier municipal Cahul; Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahu...

Читать больше
0 Комментарии

UE-GIZ // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

gallery image

Asociația Obștească ”Perspectiva” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!” în mun. Cahul.

Prin proiectul dat, împreună cu 

Читать больше
0 Комментарии

Коррупция может поставить перед выбором

Сотрудники публичного учреждения вправе сообщить о случаях проявления коррупции или о любой другой практике угрожающей общественным интересам руководителю данного учреждения или заявить об этом в НЦБК.

Сотрудник, передавший информацию является осведомителем по неподкупности. Но если он подаст оповещения о нарушении руководителем своих обязанностей...

Читать больше
11.Уведомление о коррупционных проявленииях, и защита осведомителей по неподкупности
0 Комментарии