Program de Granturi Mici 2019, ediția a VI-a

gallery image

8 – proiecte – REALIZATE !!!

8 – Grupuri de Inițiativă – SUSȚINUTE !!!

Felicitări Tinerilor – Ei creeaza PREZENTUL, schimbând VIITORUL.

Programul de Granturi Mici este realizat de AO Perspectiva în cadrul proiectului Fondul pentru Tineri Cahul cu suportul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, din resursele acordate de Suedia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul.

 

Grupul de inițiativă ”BankVia” au realizat proiectul ”Zona de agrement – La Cămine”

Membrii grupului ”BankVia” au instalat în fața căminelor USC 2 bănci pentru odihnă, care vor fi folosite atât de studenți cât și de către locuitorii municipiului, mai ales în perioada estivală a anului găsindu-și refugiu la umbra aleei de copaci din preajma căminelor universității.

 

Grupul de inițiativă ”Tinerii activi prin implicare” din Andrușul de Sus, proiectul ”Renovare prin implicare a unui loc de odihnă și educație a culturii eologice”.

În cadrul proiectului ,, Renovare prin implicare a unui loc de odihnă şi educaţie a culturii ecologice”, au fost implicați grupul de inițiativă, elevii și tinerii din localitate având drept scop amenajarea curții gimnaziului prin instalarea a 6 bănci pentru odinnă și a 2 urne. Grupul de iniţiativă 5 membri şi 10 elevi au participat la selectarea locului de amplasare a urnelor şi scaunelor, am participat cu toţii la fixarea scaunelor şi amenajarea terenului. Au fost vopsite şi cele 4 scaune existente. Plantarea trandafirilor şi a puieţilor de tuia.

 

Grupul de inițiativă HYPERION din cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, or. Cahul, au realizat proiectul EVERGREEN.

Elevii Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cahul, pe parcursul unei perioade îndelungate își doreau să aibă posibilitatea de a implementa un proiect care ar satisfice dorința lor de a înverzi curtea liceului, în special porțiunea de teren care cândva a fost o seră, și care s-a transformat într-o pată sură de pietre. Prin PGM – 2019, Ediția – VI-a, a devenit posiblă salubrizarea și amenajarea acelui spațiu menționat anterior. Grupul de inițiativă ”HYPERION” au reușit să organizeze un grup de elevi, care au curățat terenul de deșeuri, au procurat plante și au comandat bănci, masa și urne de la agenții economici.

Astfel tinerii speră că munca lor îi va inspira și pe ceilalți. Afirmația ”Nu este gunoiul meu, dar este Planeta mea” a devenit deviza Tinerilor.

 

Grupul de inițiativă I.M.P.A.C.T. din satul Brânza, mun. Cahul, au realizat proiectul ”Crearea centrului incluziv al tinerilor”

Grupul de inițiativă I.M.P.A.C.T au reușit să amenajeze sediul unde își desfășoară activitatea,astfel îmbunătățind nivelul de implicare a tinerilor din satul Brânza. Au aranjat podul din ghipso-carton, au nivelat pereții, au văruit, vopsit și au instalat podea lamiat. Le aducem sincere felicitări pentru mobilizare și realizarea frumoasă care le-a reușit.

 

Grupul de inițiativă ”Mișcarea este viață”, din Andrușul de Jos, au implementat proiectul ”FITNESS ÎN AER LIBER”

Grupul de inițiativă ”Mișcarea este viață” și-a început activitatea în aprilie 2019. Ei au amenajat un spațiu în care tinerii au posibilitatea de a practica un mod sănătos de viață. Au fost instalate 5 aparate de fitness!!!

 

Grupul de inițiavă ProLectura, din cadrul USC, or. Cahul, au implementat proiectul ”Ia o carte – donează o carte” 

Parcul Central ”Grigore Vieru” a fost dotat cu o bibliotecă stradală, din care orice vizitator poate lua o carte și, desigur, poate dona o carte, astfel menținând o continuitate a proiectului.

 

Grupul de inițiativă ActivEco din satul Pelinei, mun. Cahul, au realizat proiectul ”EcoRai în satul meu”.

Grupul de inițiativă Activ Eco din satul Pelinei, au reușit să creeze în curtea școlii un parc numit EcoRai. In acest MiniParc au fost instalate 4 scaune și 6 felinare, a fost renovată fațada. Copii vor respira aer curat, vor sta mai puțin în fața calculatoarelor, vor avea acces în muzeu și atelierul de creație.

 

Grupul de inițiativă EcoMed, Colegiul de Medicină, or. Cahul, au realizat proiectul ”Amenajarea miniparcului de odihnă și agrment al Colegiului de Medicină Cahul”.

În traseul de implementare a proiectului s-a demonstrat dorința tinerilor de a fi participanți la crearea condițiilor de odihnă și agrement. Muncind împreună, tinerii au reușit să amenajeze o zonă, nespus de solicitatată, au instalat 4 bănci, au creat o nouă zonă de acces pe teritoriul instituției.

Смотреть меньше
0 Комментарии
gallery image
Читать больше
0 Комментарии

"Târg de daruri dulci!"

gallery image

"Târgul de Daruri Dulci" evenimentul care își propune să sărbătorească femeea altfel. Vor participa strict femei producătoare, femei care muncesc nemijlocit în procesul de producere și procesare. Cu toate că sunt solicitări și din partea unor producători bărbați, se dă prioritate femeilor. Se vor vinde ambalat frumos miere de albine, fructe deshidratate î...

Читать больше
0 Комментарии

Когда прекратиться бездумное уничтожение природы в Бельцах?

gallery image

11 февраля состоятся дебаты, организованные газетой СП, о судьбе детского парка «Andrieș». Как вам известно, Бельцкая Апелляционная палата признала незаконными решения муниципального совета о продаже земельных участков, на которых построены кафе «Малыш» и ресторан «Prime»(бывшая «Берёзка»), так как земля в скверах и городских парках согласно законодательс...

Читать больше
0 Комментарии

Ce s-a întâmplat la ședința CMC din 06.02.2020/Что произошло на заседании мун. совета 06.02.2020

gallery image

Președinte de ședință a fost ales domnul Vasile Gradinaru


La ședința CMC din 06.02.2020 s-a votat:

- Amânarea aprobării regulamentului privind organizarea proiectului Buget Civil pentru ședințele ulterioare.

- Direcțiile gen...

Читать больше
0 Комментарии

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor la Cahul

gallery image

Читать больше
0 Комментарии

"Мудрое" решение, принятое руководством Бельцкой Клинической Больницы

gallery image

Вы уже наслышаны о том, что инициативная группа бельчан во всеоружии встала на защиту честного врача из . Мы развернули широкую кампанию и в социальных сетях, и посредством совета о не дискриминации, и в судебных инстанциях, и организовав флэш-моб и т.д. Мы полагаем, что продемонстрировали всю серьёзность нашей позиции о недопустимости запугивания молодых...

Читать больше
0 Комментарии

Top-8 licee din mun.Chișinău, care în 2020 vor avea cele mai mari bugete

gallery image

În total, pentru școlile primare, gimnaziile și liceele din mun.Chișinău au fost alocate 1,239 MILIARDE LEI!

Celor mai mari licee din Chișinău le vor reveni și cele mai mari sume, care variază între 21,56 milioane lei și 33,42 milioane lei per instituție.

Lista celor Top-8 licee c...

Читать больше
0 Комментарии

Decizia „înțeleaptă” luată de conducerea Spitalului Clinic Bălți

Cunoașteți deja despre faptul că un grup de inițiativă din mun. Bălți „toate armele le-a ridicat” pentru a susține un medic integru din cadrul Spitalului Clinic Bălți, care este supus presiunilor și intimidărilor din partea administrației instituției, inclusiv a fost sanc...

Читать больше
0 Комментарии

„Acasă! Autentic! Autohton!” - expoziția ”Fabricat în Moldova”

gallery image

Peste patru sute de antreprenori din Republica Moldova își vor prezenta produsele și serviciile pe care le prestează în cadrul expoziției anuale „Fabricat în Moldova”, care va fi inaugurată într-o săptămână, la Chișinău. Anul acesta, expoziția poartă genericul „Acasă! Autentic! Autohton!” și se va desfășura în trei pavilioane ale Cen...

Читать больше
0 Комментарии

Informăm societatea că se merită de luptat împotriva corupților!

Ilegalitățile din Grădina publică din Bălți stopate – justiția și-a spus cuvântul
Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Ilegalitățile din Grădina publică din Bă...
0 Комментарии