Decizia „înțeleaptă” luată de conducerea Spitalului Clinic Bălți

Cunoașteți deja despre faptul că un grup de inițiativă din mun. Bălți „toate armele le-a ridicat” pentru a susține un medic integru din cadrul Spitalului Clinic Bălți, care este supus presiunilor și intimidărilor din partea administrației instituției, inclusiv a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră.

Am demarat o campanie amplă și pe rețele de socializare; și prin intermediul consiliului nedescriminare și instanța de judecată, și cu organizarea unui flash mob etc. Considerăm că am arătat destul de serios că toate acțiunile de intimidare a tinerilor specialiști nu vor fi tolerate de grupul de inițiativă și că societatea va fi informată despre tot ce se întamplă pe caz.

Înainte de a purcede la procese judecătorești am venit cu o cerere prealabilă prin care să solicităm administrației Spitalului Clinic Bălți să întreprindă măsuri pentru a aplana orice situație de conflict pe cale amiabilă , ceea ce ar fi în interesul tuturor, dar mai ales în interesul pacienților.

Însă nu! Administrația Spitalului Clinic ia o decizie prin care refuză orice soluționare pe care amiabilă a problemei. Acest fapt a fost expus de către administrație prin intermediul documentului emis de cancelaria spitalului nr 1746 din 13.01.2020.

Eu mă întreb ce e asta?

Orice administrator normal ar încerca să găsească o soluție, care ar împăca părțile pentru aplanarea situației. Eu așa aș proceda. Dar nu! Ce știți voi despre administrarea eficientă a situației de criză și managementul conflictelor?

Administrația Spitalului Clinic Bălți spune- nu, noi nu vrem să rezolvăm conflictul pe cale amiabilă, pe noi mai puțin ne interesează situația tinerilor specialiști, noi dăm ușor cu piciorul în ei!

Și ce dacă a fost un student responsabil, bine pregătit, cu abilități foarte bune necesare dezvoltării Spitalului Clinic Bălți! Nu ! Noi alegem să arătăm muschii! Noi alegem șă demonstrăm cine e aici șeful ! Eu așa interpretez această atitudine.

În loc să fie preocupați cu crearea condițiilor pentru dezvoltarea profesională a tinerilor medici, combaterea monopolurilor celor înrădăcinați pe anumite domenii care închid oxigenul pentru tinerii specialisti. În loc să cultivi spiritul că generațiile de medici trebuie să împărtășească din experienșe și cunoștințe pentr a obține performațe comune a Spitalului. Pentru a lupta pentru a găsi locuințe de serviciu pentru cei tineri specialiști. Am descoperit recent în arhivele Arhivei municipiului Bălți că și după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții pentru a facilita obținerea performanțelor.

Uitați aici dle „superdirector” al Spitalului Clinic Bălți cum după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții. Dar dvoastă unde sunteți cu asemenea apucături? În evul mediu timpuriu? Acolo ne duceți?

OK, luam în calcul decizia „înțeleaptă” și bine ne vedem în instanță!

Toată acestă situație mi-a amintit o zicală: Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul!

Смотреть меньше
0 Комментарии

Волонтёры Бельц. COVID-19

gallery image

В Бельцах существует группа помощи Волонтёры Бельц. COVID-19, которая помогает пожилым людям и социально-уязвимым семьям. Каждый день они обходят от 10 до 20 адресов и помогают нуждающимся, раздавая продуктовые пакеты.

В группе публикуются фотоот...

Читать больше
0 Комментарии

Coliba Albastră oferă prânzuri calde și ajutor pentru oamenii fără adăpost din mun.Chișinău

gallery image

Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19.

Читать больше
0 Комментарии

Короновирус не передется от кошек и собак людям! Научно доказано!

gallery image

Короновирусы не передаются от домашних животных к людям!

В связи с распространением различных заблуждений на эту тему. Мы делимся наглядной информацией, ярко отражающей, что короновирусы у кошек и собак относятся к разным типам короновирусов и не передаются от животных к людям.

Будьте проинформированы и поделитесь этой информ...

Читать больше
0 Комментарии

Poezia lui A.Mateevici "Limba noastră" în limbile etniilor din Republica Moldova

https://www.youtube.com/watch?v=IyPoYH_i20Q&t=51s

Poezia lui A.Mateevici "Limba noastră" în limbile etniilor din Republica Moldova
Acest videoclip este rezultatul proiectului „Împuternicirea viitorilor lideri ai minorităților” din Moldova implementat de Centrul european pentru intrebăril...
0 Комментарии

"Обращение к Примару Ион Чебан"

gallery image

"Открытое Обращение жителей мун. Кишинёв к Примару Ион Чебан!


Уважаемый Господин Примар мун.Кишинёв.

Обращаемся к Вам с просьбой остановить беспредел Службы Отлова ЦОС - некрополь, которые воспользовавшись ситуацией в городе ввели у себя так называемый "карантин".

Под видом чего не от...

Читать больше
0 Комментарии

Ce s-a întâmplat la ședința CMC pe 10 și 12 martie / Как прошло заседание Муниципального Совета 10 и 12 марта

gallery image

Mai jos o să explic rând pe rând tot ce s-a întâmplat azi în Consiliul Municipal:


1. Epopeea autobuzelor: Una din prioritățile consilierilor municipali este fără doar și poate rezolvarea problemei transportului public în municipiu. În același timp conștientizăm că acest lucru nu p...

Читать больше
0 Комментарии

Ce s-a întâmplat la ședința CMC din 5 martie / Как прошло заседание Муниципального Совета Кишинёва от 5 марта?

gallery image

Ședința CMC din 5 martie a durat 6 ore (dacă nu luăm în calcul pauzele). Inițial pe ordinea de zi au fost 9 subiecte, apoi a apărut unul surpriză de la Primarul General, s-au discutat 2, s-a votat 1 și restul au fost transmise la reexaminare, dar să le luăm pe rând:


Primul subiect discutat, a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi la ...

Читать больше
0 Комментарии

Ce s-a întâmplat la ședința CMC din 20 și 27 februarie / Как прошло заседание муниципального совета Кишинёва от 20 и 27 февраля?

gallery image

A 3-a ședință a Consiliului Municipal Chișinău din anul 2020 și-a început lucrările pe 20 februarie și s-a finisat pe 27 februarie. Conform prevederilor legale, ședințele CMC pot dura maxim o lună, inclusiv cu întreruperi, după care se consideră închise, iar la următoarea ședință se discută subiectele care nu au reușit a fi dezbă...

Читать больше
0 Комментарии

Едем в летнюю школу в Грузию и на форумы для лидеров в Прагу и Мюнхен. Новый обзор возможностей от TV8

Во втором #2 обзоре – летние школы в Грузии и Польше, два форума для лидеров и стипендия на обучение в Риге.

Едем в летнюю школу в Грузию и на форумы для лидеров в Прагу и Мюнхен. Новый обзор возможностей от TV8
Редакция ru.tv8 запускает новый информационно-образовательный проект. Каждую неделю по воскресеньям мы будем делиться с нашими читателями подборкой самых горящих возможностей для обучения молдавской молодежи: интересные (и оплачиваемые) стажировки по всему миру, конференции, семинары и летние школы. Мы расскажем, как совмещать учебу и работу с поездками за границу и получать удовольствие от обучения не только дома, но и за рубежом. Во втором #2 обзоре – летние школы в Грузии и Польше, два форума для лидеров и стипендия на обучение в Риге.
0 Комментарии

3 Pași pentru o intersecție sigură

gallery image

Grupul civic „Femei cu Idei” a reușit, ca urmare a consultării cetăţenilor și responsabilizării autorităţilor, să îmbunătăţească siguranţa la intersecţia străzilor Armenească cu 31 August 1989 din Chișinău. Intersecţia a devenit mai sigură după plasarea corectă a indicatoarelor și aplicarea marcajului necesar.

Pentru ca succesul grupului de iniţiati...

Читать больше
0 Комментарии