Decizia „înțeleaptă” luată de conducerea Spitalului Clinic Bălți

Cunoașteți deja despre faptul că un grup de inițiativă din mun. Bălți „toate armele le-a ridicat” pentru a susține un medic integru din cadrul Spitalului Clinic Bălți, care este supus presiunilor și intimidărilor din partea administrației instituției, inclusiv a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră.

Am demarat o campanie amplă și pe rețele de socializare; și prin intermediul consiliului nedescriminare și instanța de judecată, și cu organizarea unui flash mob etc. Considerăm că am arătat destul de serios că toate acțiunile de intimidare a tinerilor specialiști nu vor fi tolerate de grupul de inițiativă și că societatea va fi informată despre tot ce se întamplă pe caz.

Înainte de a purcede la procese judecătorești am venit cu o cerere prealabilă prin care să solicităm administrației Spitalului Clinic Bălți să întreprindă măsuri pentru a aplana orice situație de conflict pe cale amiabilă , ceea ce ar fi în interesul tuturor, dar mai ales în interesul pacienților.

Însă nu! Administrația Spitalului Clinic ia o decizie prin care refuză orice soluționare pe care amiabilă a problemei. Acest fapt a fost expus de către administrație prin intermediul documentului emis de cancelaria spitalului nr 1746 din 13.01.2020.

Eu mă întreb ce e asta?

Orice administrator normal ar încerca să găsească o soluție, care ar împăca părțile pentru aplanarea situației. Eu așa aș proceda. Dar nu! Ce știți voi despre administrarea eficientă a situației de criză și managementul conflictelor?

Administrația Spitalului Clinic Bălți spune- nu, noi nu vrem să rezolvăm conflictul pe cale amiabilă, pe noi mai puțin ne interesează situația tinerilor specialiști, noi dăm ușor cu piciorul în ei!

Și ce dacă a fost un student responsabil, bine pregătit, cu abilități foarte bune necesare dezvoltării Spitalului Clinic Bălți! Nu ! Noi alegem să arătăm muschii! Noi alegem șă demonstrăm cine e aici șeful ! Eu așa interpretez această atitudine.

În loc să fie preocupați cu crearea condițiilor pentru dezvoltarea profesională a tinerilor medici, combaterea monopolurilor celor înrădăcinați pe anumite domenii care închid oxigenul pentru tinerii specialisti. În loc să cultivi spiritul că generațiile de medici trebuie să împărtășească din experienșe și cunoștințe pentr a obține performațe comune a Spitalului. Pentru a lupta pentru a găsi locuințe de serviciu pentru cei tineri specialiști. Am descoperit recent în arhivele Arhivei municipiului Bălți că și după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții pentru a facilita obținerea performanțelor.

Uitați aici dle „superdirector” al Spitalului Clinic Bălți cum după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții. Dar dvoastă unde sunteți cu asemenea apucături? În evul mediu timpuriu? Acolo ne duceți?

OK, luam în calcul decizia „înțeleaptă” și bine ne vedem în instanță!

Toată acestă situație mi-a amintit o zicală: Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul!

SeeLess
0 Comments

Inaugurarea proiectului "Caravana Ecologică"

+2

🆕 Lucrul într-o echipă este secretul care face ca oamenii obișnuiți să obțină rezultate neobișnuite. - Ifeanyi Onuoha. ✌

ReadMore
0 Comments

Pe data de 17 noiembrie, echipa noastră a participat la cea de-a șasea sesiune de instruire

Pe data de 17 noiembrie, echipa noastră a participat la cea de-a șasea sesiune de instruire din cadrul proiectului "A consolidated NGO = an efficient fight for gender equality in Balti city", implementat de Asociația noastră și finanțat de UN Women Moldova.

Am analizat situația femeilor, bărbaților, fetelor și băieților în educație și sănătate, cons...

ReadMore
0 Comments

"A consolidated NGO = an efficient fight for gender equality in Balti city" №5

Pe data de 9 noiembrie, echipa noastră a participat la cea de-a cincea sesiune de instruire din cadrul proiectului "A consolidated NGO = an efficient fight for gender equality in Balti city", implementat de Asociația noastră și finanțat de UN Women Moldova.

Am discutat despre variile mecanisme de analiză a cheltuielilor publice din perspectiva gende...

ReadMore
0 Comments

Monumentele uitate din Bălți – alte istorii


YouTube
0 Comments

Cât de transparente și echitabile din perspectivă de gen sunt cheltuielile școlilor sportive?

RO\RU


Cât de transparente și echitabile din perspectivă de gen sunt cheltuielile școlilor sportive din municipiul Bălți? Acesta a fost subiectul discuției inițiate de

ReadMore
0 Comments

Instalarea urnelor stradale în com. Găvănoasa

🆕 Amenajarea comunității este o prioritate pentru grupul de inițiativă Tinerii schimbă comunitatea!

👉În acest sens au fost insta...

ReadMore
0 Comments

Semnarea acordurilor YEP 2 în com. Manta

Dragi tineri,

Vă informăm că astăzi, 02.11.2021, s-a semnat Acordul de colaborare între Grupul de Inițiativă "Puterea Prieteniei",

ReadMore
0 Comments

Semnarea acordurilor YEP 2 în com. Găvănoasa

👉 La 29.10.2021, au fost semnate Acordurile de colaborare între Primăria Găvănoasa, Grupul de Inițiativă "Tinerii schimbă comunitatea" și

ReadMore
0 Comments

Дом Йоффе – история особняка, в подвале которого были совершены массовые убийства

gallery image

В истории Бэлць очень много страниц связано с еврейской общиной, некогда представлявшей большинство в северной столице. В первой половине 20-го века в Бэлць функционировали еврейские школы, была оборудованная частными еврейскими спонсорами больница, расположенная в районе пустыря по ул. Индепенденций напротив университета:

ReadMore
0 Comments

Istoria sângeroasă a Casei Yoffe

gallery image

Multe pagini din istoria orașului Bălți sunt asociate cu comunitatea evreiască, care odinioară reprezenta majoritatea populației în capitala de Nord. În prima jumătate a secolului XX, la Bălți activau școli evreiești, exista un spital dotat sponsorizat de evrei, ce era situat pe un teren viran de pe strada Independenței vizavi de universitate:

ReadMore
0 Comments