Decizia „înțeleaptă” luată de conducerea Spitalului Clinic Bălți

Cunoașteți deja despre faptul că un grup de inițiativă din mun. Bălți „toate armele le-a ridicat” pentru a susține un medic integru din cadrul Spitalului Clinic Bălți, care este supus presiunilor și intimidărilor din partea administrației instituției, inclusiv a fost sancționat disciplinar cu mustrare aspră.

Am demarat o campanie amplă și pe rețele de socializare; și prin intermediul consiliului nedescriminare și instanța de judecată, și cu organizarea unui flash mob etc. Considerăm că am arătat destul de serios că toate acțiunile de intimidare a tinerilor specialiști nu vor fi tolerate de grupul de inițiativă și că societatea va fi informată despre tot ce se întamplă pe caz.

Înainte de a purcede la procese judecătorești am venit cu o cerere prealabilă prin care să solicităm administrației Spitalului Clinic Bălți să întreprindă măsuri pentru a aplana orice situație de conflict pe cale amiabilă , ceea ce ar fi în interesul tuturor, dar mai ales în interesul pacienților.

Însă nu! Administrația Spitalului Clinic ia o decizie prin care refuză orice soluționare pe care amiabilă a problemei. Acest fapt a fost expus de către administrație prin intermediul documentului emis de cancelaria spitalului nr 1746 din 13.01.2020.

Eu mă întreb ce e asta?

Orice administrator normal ar încerca să găsească o soluție, care ar împăca părțile pentru aplanarea situației. Eu așa aș proceda. Dar nu! Ce știți voi despre administrarea eficientă a situației de criză și managementul conflictelor?

Administrația Spitalului Clinic Bălți spune- nu, noi nu vrem să rezolvăm conflictul pe cale amiabilă, pe noi mai puțin ne interesează situația tinerilor specialiști, noi dăm ușor cu piciorul în ei!

Și ce dacă a fost un student responsabil, bine pregătit, cu abilități foarte bune necesare dezvoltării Spitalului Clinic Bălți! Nu ! Noi alegem să arătăm muschii! Noi alegem șă demonstrăm cine e aici șeful ! Eu așa interpretez această atitudine.

În loc să fie preocupați cu crearea condițiilor pentru dezvoltarea profesională a tinerilor medici, combaterea monopolurilor celor înrădăcinați pe anumite domenii care închid oxigenul pentru tinerii specialisti. În loc să cultivi spiritul că generațiile de medici trebuie să împărtășească din experienșe și cunoștințe pentr a obține performațe comune a Spitalului. Pentru a lupta pentru a găsi locuințe de serviciu pentru cei tineri specialiști. Am descoperit recent în arhivele Arhivei municipiului Bălți că și după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții pentru a facilita obținerea performanțelor.

Uitați aici dle „superdirector” al Spitalului Clinic Bălți cum după război , în cele mai grele condiții se căutau soluții. Dar dvoastă unde sunteți cu asemenea apucături? În evul mediu timpuriu? Acolo ne duceți?

OK, luam în calcul decizia „înțeleaptă” și bine ne vedem în instanță!

Toată acestă situație mi-a amintit o zicală: Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul!

Смотреть меньше
0 Комментарии
gallery image
Читать больше
0 Комментарии

"Târg de daruri dulci!"

gallery image

"Târgul de Daruri Dulci" evenimentul care își propune să sărbătorească femeea altfel. Vor participa strict femei producătoare, femei care muncesc nemijlocit în procesul de producere și procesare. Cu toate că sunt solicitări și din partea unor producători bărbați, se dă prioritate femeilor. Se vor vinde ambalat frumos miere de albine, fructe deshidratate î...

Читать больше
0 Комментарии

Когда прекратиться бездумное уничтожение природы в Бельцах?

gallery image

11 февраля состоятся дебаты, организованные газетой СП, о судьбе детского парка «Andrieș». Как вам известно, Бельцкая Апелляционная палата признала незаконными решения муниципального совета о продаже земельных участков, на которых построены кафе «Малыш» и ресторан «Prime»(бывшая «Берёзка»), так как земля в скверах и городских парках согласно законодательс...

Читать больше
0 Комментарии

Ce s-a întâmplat la ședința CMC din 06.02.2020/Что произошло на заседании мун. совета 06.02.2020

gallery image

Președinte de ședință a fost ales domnul Vasile Gradinaru


La ședința CMC din 06.02.2020 s-a votat:

- Amânarea aprobării regulamentului privind organizarea proiectului Buget Civil pentru ședințele ulterioare.

- Direcțiile gen...

Читать больше
0 Комментарии

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor la Cahul

gallery image

Читать больше
0 Комментарии

"Мудрое" решение, принятое руководством Бельцкой Клинической Больницы

gallery image

Вы уже наслышаны о том, что инициативная группа бельчан во всеоружии встала на защиту честного врача из . Мы развернули широкую кампанию и в социальных сетях, и посредством совета о не дискриминации, и в судебных инстанциях, и организовав флэш-моб и т.д. Мы полагаем, что продемонстрировали всю серьёзность нашей позиции о недопустимости запугивания молодых...

Читать больше
0 Комментарии

Top-8 licee din mun.Chișinău, care în 2020 vor avea cele mai mari bugete

gallery image

În total, pentru școlile primare, gimnaziile și liceele din mun.Chișinău au fost alocate 1,239 MILIARDE LEI!

Celor mai mari licee din Chișinău le vor reveni și cele mai mari sume, care variază între 21,56 milioane lei și 33,42 milioane lei per instituție.

Lista celor Top-8 licee c...

Читать больше
0 Комментарии

„Acasă! Autentic! Autohton!” - expoziția ”Fabricat în Moldova”

gallery image

Peste patru sute de antreprenori din Republica Moldova își vor prezenta produsele și serviciile pe care le prestează în cadrul expoziției anuale „Fabricat în Moldova”, care va fi inaugurată într-o săptămână, la Chișinău. Anul acesta, expoziția poartă genericul „Acasă! Autentic! Autohton!” și se va desfășura în trei pavilioane ale Cen...

Читать больше
0 Комментарии

Informăm societatea că se merită de luptat împotriva corupților!

Ilegalitățile din Grădina publică din Bălți stopate – justiția și-a spus cuvântul
Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Ilegalitățile din Grădina publică din Bă...
0 Комментарии

Între 29 ianuarie și 2 februarie susține producătorul autohton la Fabricat în Moldova!

gallery image

Fabricat în Moldova va aduna în acest an peste 400 de producători autohtoni!

O agricultură puternică este garanția securității alimentare a Republicii Moldova! Ai ocazia să îți faci plinul cu bunătăți produse aici, acasă! Și minunata ocazie să susții producătorul local. Vino la Moldexpo!

Читать больше
0 Комментарии