Inițiativa Împreună Împotrivă Covid-19 / Инициатива Вместе Против Covid-19

gallery image

Inițiativa reprezintă o rețea de voluntari și voluntare care oferă suport celor din zona de risc, în parteneriat cu Serviciile de Asistență Socială din mun. Chișinău în contextul situației de criză în care ne aflăm.

Sarcina principală este de a oferi voluntar asistență categoriilor de persoane cu grad ridicat de risc în cazul unei infecții cu Covid-19 prin facilitarea aprovizionării cu produse alimentare, medicamente și alte materiale indispensabile, dar și prin consiliere psihologică la telefon. Pe lîngă asta contribuim la reducerea deplasărilor, în special din partea acelor persoane care prezintă un grad ridicat de risc în cazul unei posibile îmbolnăviri.

Cum funcționează?

  • Persoanele care au nevoie de ajutor telefonează la Linia Verde pentru sanatate 0 800 00080 și asistență socială 0 800 00090.

Centru de apel recepționează cererile, înregistrează și coordonează solicitările parvenite, voluntari la rândul lor prelueaza aceste solicitări și în cel mai scurt timp posibil realizează sarcina de aprovizionare.

Printre grupele de persoane care pot beneficia de aceste tip de ajutor, se numără:

  1. Persoanele vârstnice
  2. Persoanele cu necesități speciale
  3. Părinții singuri care au copii mici
  4. Persoanele aflate în izolare la domiciliu.

Organizatorii inițiativei asigura transparența deplină a cheltuielilor prin postări regulate și raporturi financiare.

Doritorii de a se alătura echipei de voluntari ai Inițiativei Împreună Împotrivă COVID-19, pot completa următorul formular:

👉 http://bit.ly/2WmrIMi

Iar despre persoanele, care au nevoie de ajutor, puteți scrii un mesaj pe pagina de facebook https://bit.ly/2QHv8FL sau să apelați la Linia Verde 0 800 00090.

Inițiativa a lansat și o campanie de colectare de fonduri, din banii colectați urmînd să asigure și facilititeze aprovizionarea cu medicamentele, produsele alimentare și de igienă pentru persoanele care au nevoie. Donații pot fi efectuate aici:

https://chuffed.org/project/initiativa-impreuna-impotriva-covid-19

SeeLess
0 Comments

Este posibilă discriminarea pe criteriu etnic a pacienților Spitalului Clinic Bălți?

Este posibilă ostilitatea etnică atunci când se tratează pacienții din Spitalul Clinic Bălți? Povestea dificilă a lui Anastasia Sergeenko, un reprezentant al romilor Bălți.

Urmăriți materialul video în care Anastasia Sergheenco, o reprezentantă a romilor, va relata dificultățile cu care se c...

ReadMore
0 Comments

Atelier de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Găvănoasa

⚠️ La 16 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Tinerii schimbă comunitatea” din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la "Atelier de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, component...

ReadMore
0 Comments

Ateliere de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Manta

+2

👉 La 13 și 19 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la "Ateliere de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, componentele, ...

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Laurențiu Mutruc

gallery image

Laurențiu Mutruc este un tânăr activist, absolvent al

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Liliana Bacal

gallery image

În Sălcuța, r. Căușeni, a fost lansată Săptămâna Transparenței Locale – o campanie de informare a populației privind asigurarea transparenței și promovarea accesului la informații de interes public.


Inițiativa este desfășurată de lidera comunitară și absolventa

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Svetlana Busuioc

‼De azi, vă prezentăm istoriile de succes ale absolvenților și absolventelor

ReadMore
0 Comments

La Cahul au ajuns pubele și urne de gunoi stradale!

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Dragi prieteni, vă informăm că pe parcursul zilei de ast...

ReadMore
0 Comments

Discuții cu referire la noul Plan Urbanistic General municipiului Bălți

+3

În februarie, Asociația pentru Drepturile Omului LEX21, împreună cu activiștii societății civile, au organizat o serie de discuții online despre noul Plan Urbanistic General a mun. Bălti. Vă invităm să-i vadă: 


В феврале «Ассоциация по правам человека LEX21» совместно с гражданскими активиста...

ReadMore
Disutie Alexandr Baicalov
Discuție cu Alexandr Baicalov cu referire la noul Plan Urbanistic General ce urmează să fie adoptat de către primăria municipiului Bălți.
0 Comments

Ședință de lucru cu Tinerii din com. Găvănoasa

👉La 10.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului de acțiuni privin...

ReadMore
0 Comments

Ședință de lucru APL - Tineri în com. Manta

👉La 05.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului ...

ReadMore
0 Comments