Telefonul mobil este echipamentul electronic înlocuit cel mai frecvent.

gallery image

În rândul populației, #telefonul #mobil este echipamentul electronic înlocuit cel mai frecvent.


Conform Studiului privind #DEEE-urile generate în mun. Chișinău și modalități de gestionare a acestora, parte a proiectului "Oraș curat cu e-Deșeu reciclat" implementat de Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor (e-Circular.org) cu suportul Programul de Granturi Mici GEF - PNUD, implementat de UNDP Moldova și în parteneriat cu MOLDREC, 37% din respondenți schimbă telefonul mobil o dată la 1-2 ani, iar 53% îl schimbă o dată la 3-5 ani.


Știați că prin reciclarea unui million de telefoane mobile, putem salva 20.000 kg de cupru, 20 kg de paladiu, 550 kg de argint și 50 kg de aur.


Utilizând cardurile SIM de urmărire a datelor, se cunoaște că la ziua de azi în lume există aproximativ 8,97 miliarde telefoane mobile, cifră care depășește numărul populației.

Totodată, este estimată o creștere anuală de 8% a livrărilor de telefoane mobile la nivel global. Cu toate acestea nu se reciclează mai multe de 15 % din cantitatea totală de deșeuri generate, asta deși practic toate telefoanele mobile pot fi reciclate sau reutilizate, evitând ajungerea acestora la groapa de gunoi.


Haideți să gândim #circular și să nu admitem aruncarea acestor resurse (nu sunt deșeuri ) la întâmplare sau la groapa de gunoi.

Harta punctelor de colectare o găsiți aici https://e-circular.org/harta-puncte-colectare/

SeeLess
0 Comments

Este posibilă discriminarea pe criteriu etnic a pacienților Spitalului Clinic Bălți?

Este posibilă ostilitatea etnică atunci când se tratează pacienții din Spitalul Clinic Bălți? Povestea dificilă a lui Anastasia Sergeenko, un reprezentant al romilor Bălți.

Urmăriți materialul video în care Anastasia Sergheenco, o reprezentantă a romilor, va relata dificultățile cu care se c...

ReadMore
0 Comments

Atelier de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Găvănoasa

⚠️ La 16 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Tinerii schimbă comunitatea” din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la "Atelier de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, component...

ReadMore
0 Comments

Ateliere de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Manta

+2

👉 La 13 și 19 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la "Ateliere de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, componentele, ...

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Laurențiu Mutruc

gallery image

Laurențiu Mutruc este un tânăr activist, absolvent al

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Liliana Bacal

gallery image

În Sălcuța, r. Căușeni, a fost lansată Săptămâna Transparenței Locale – o campanie de informare a populației privind asigurarea transparenței și promovarea accesului la informații de interes public.


Inițiativa este desfășurată de lidera comunitară și absolventa

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Svetlana Busuioc

‼De azi, vă prezentăm istoriile de succes ale absolvenților și absolventelor

ReadMore
0 Comments

La Cahul au ajuns pubele și urne de gunoi stradale!

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Dragi prieteni, vă informăm că pe parcursul zilei de ast...

ReadMore
0 Comments

Discuții cu referire la noul Plan Urbanistic General municipiului Bălți

+3

În februarie, Asociația pentru Drepturile Omului LEX21, împreună cu activiștii societății civile, au organizat o serie de discuții online despre noul Plan Urbanistic General a mun. Bălti. Vă invităm să-i vadă: 


В феврале «Ассоциация по правам человека LEX21» совместно с гражданскими активиста...

ReadMore
Disutie Alexandr Baicalov
Discuție cu Alexandr Baicalov cu referire la noul Plan Urbanistic General ce urmează să fie adoptat de către primăria municipiului Bălți.
0 Comments

Ședință de lucru cu Tinerii din com. Găvănoasa

👉La 10.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului de acțiuni privin...

ReadMore
0 Comments

Ședință de lucru APL - Tineri în com. Manta

👉La 05.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului ...

ReadMore
0 Comments