Ședința de judecată pentru întoarcerea terenurilor din parcul Andrieș

26 noiembrie, 14-20 - Curtea de Apel din Bălți. Așteptăm cetățenii ce nu sunt indiferenți la Ședința de judecată pentru întoarcerea terenurilor din parcul Andrieș.

Un grup de cetățeni activi din municipiul Bălți luptă pentru restituirea terenurilor vândute la prețuri derizorii în parcul Andrieș (gradina publică Maria din mun. Bălți). Parcul Andreies este in registrul monumentelor ocrotite de stat. Cu toate acestea s-au încălcat grosolan legislația și a fost înstrăinate ilegal un bun inalienabil.

Grădina Publică Maria fost fondată în 1818 ca un parc regular al școlii franceze de grădinărie și de parcuri, lucru confirmat prin primul Planul general de urbanism din Bălți din 1845 aprobat de Nicolae I al Rusiei, următoarele planuri generale de urbanism precum Planul general din 1856, când grădina a fost numită după Împărăteasa Maria Alexandrovna a Rusiei, păstrată de nepoata ei Regina Maria a României cu actuală strada M. Sadoveanu fiind numită pe atunci strada Regina Maria. Găsiți documente de confirmările în Arhive Centrale de Stat la Chișinău.


-----------

26 ноября Бельцы, 14:20 - ждем всех неравнодушных бельчан возле апелляционной палаты, в которой состоится заседание по поводу незаконности продажи земли в детском парке «Андриеш».

Группа активных граждан мун. Бэлць борется за возвращение проданных по смехотворной цене земель в парке «Андриеш» ("Мариинский сад" в муниципалитете Бельцы), который внесен в Перечень памятников Республики Молдова, охраняемых государством. Было грубо нарушено законодательство и незаконно продано имущество, которое запрещено продавать.

Общественный Мариинский Сад был основан в 1818 году, как регулярный парк французской садово-парковой школы, что подтверждает первый Генеральный градостроительный план Бельц 1845 года, утвержденный российским императором Николаем I. Парк фигурирует и в последующих генеральных градостроительных планах, например в Генплане 1856 года, когда сад был назван в честь российской императрицы Марии Александровны. Парк сохранился при её внучке Королеве Румынии Марии, по нынешней улице М. Садовяну, называвшейся тогда улицей Королевы Марии. Подтверждающие это документы можно найти в Центральном государственном архиве в Кишиневе.

SeeLess
0 Comments

VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”

+4

UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 16 ianuarie 2020, a fost organizat VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”, în cadrul proiectului ”EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”.

ReadMore
0 Comments

Conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale Direcția de Troleibuze din Bălți

gallery image

Unele Întreprinderi Municipale din Bălți sunt conduse de persoane cu foarte multe probleme la capitolul integritate. La sesizarea Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI, Autoritate Națională de Integritate a stabilit conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale "Direcția de Troleibuze din Bălți...

ReadMore
0 Comments

Invitație – Vernisaj de pictură

gallery image

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Vă invităm să participați la VERNISAJUL DE PICTURĂ cu ge...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru evaluarea lucrărilor în cadrul concursului de pictură

+2

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 14 ianuarie 2021, la sediul AO Perspectiva, membrii g...

ReadMore
0 Comments

Workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”ADO Lex XXI”

+5

Reprezentanții APL, experți în achiziții publice, reprezentanți ai ONG și activiștii civici au participat, la data de 12 ianuarie 2021, la workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI”. În cadrul evenimentului au fost prezentate, analizate și discutate următoarele subiecte:

– Desch...

ReadMore
0 Comments

Ti-a fost limitat accesul la educatie? / Ваш доступ к образованию был ограничен?

gallery image

📢Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ tinerii încadrați în sistemul educațional, aceștia nu au putut participa calitativ în cadrul procesului de învățământ din cauza lipsei accesului la Internet sau Calculator!


❗De la 11 Martie 2020 - când au fost închise toate instituțiile de învățământ și s-a trecut la lecțiile on-line 16000 de ele...

ReadMore
0 Comments

Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit./ Прошлый год был для многих очень тяжким, повлияв на наше финансовое, психологическое, физическое состояние, на наш привычный образ жизни.

gallery image

[RO]

❗Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit.

ReadMore
0 Comments

Justitie pentru tineri - susținere juridica și psihologică pentru tineri

Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19 care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit supraîncărcați și suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și ca...

ReadMore
YouTube
Дивіться відео, слухайте улюблену музику, завантажуйте оригінальний контент і діліться всім цим із друзями, сім'єю й цілим світом на YouTube.
0 Comments

De ce avem nevoie de egalitate de gen?

+5

De ce avem nevoie de egalitate de gen? De ce e nevoie de luat în calcul și factorul de gen în procesul bugetar? Acestea au fost subiectele abordate astăzi 29 decembrie în cadrul discuției organizate de echipa Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI. Se pare că decidenții nu cunosc că ar trebui mereu să țină cont de structura populației și necesitățile...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii

🆕 UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

La 18 și 24 decembrie 2020, în sala de ședințe a Primăriei mun. Cahul, Asociația Obștească ”Perspectiva” a organizat ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii, cu priv...

ReadMore
0 Comments