Dreptul la reparație - rezoluție a Parlamentului European

gallery image

𝙇𝙖 𝙯𝙞𝙪𝙖 𝙙𝙚 𝙖𝙯𝙞, 𝟮 𝙙𝙞𝙣 𝟯 𝙚𝙪𝙧𝙤𝙥𝙚𝙣𝙞 𝙖𝙧 𝙙𝙤𝙧𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙞̂𝙨̦𝙞 𝙛𝙤𝙡𝙤𝙨𝙚𝙖𝙨𝙘𝙖̆ 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙤𝙯𝙞𝙩𝙞𝙫𝙚𝙡𝙚 𝙙𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙤 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙤𝙖𝙙𝙖̆ 𝙢𝙖𝙞 𝙡𝙪𝙣𝙜𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙩𝙞𝙢𝙥, 𝙘𝙪 𝙘𝙤𝙣𝙙𝙞𝙩̦𝙞𝙖 𝙘𝙖 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙣𝙩̦𝙖 𝙖𝙥𝙖𝙧𝙖𝙩𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙨𝙖̆ 𝙣𝙪 𝙛𝙞𝙚 𝙖𝙛𝙚𝙘𝙩𝙖𝙩𝙖̆ 𝙨𝙚𝙢𝙣𝙞𝙛𝙞𝙘𝙖𝙩𝙞𝙫.

Mai nou, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care să se combată practicile care reduc durata de viață a produselor. Prin această rezoluție i se solicită Comisiei să li acorde consumatorilor un „𝙙𝙧𝙚𝙥𝙩 𝙡𝙖 𝙧𝙚𝙥𝙖𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙚”, făcând reparațiile mai atrăgătoare, mai sistematice și mai rentabile.

Pentru a atinge acest obiectiv, ar trebui fie să se extindă garanțiile sau să se ofere garanții pentru piesele înlocuite, fie să se îmbunătățească accesul la informațiile despre reparații și întreținere.

📌Eurodeputații cer ca achizițiile publice să fie mai sustenabile, iar eforturile de marketing și publicitare să fie mai responsabile.

SeeLess
0 Comments

Este posibilă discriminarea pe criteriu etnic a pacienților Spitalului Clinic Bălți?

Este posibilă ostilitatea etnică atunci când se tratează pacienții din Spitalul Clinic Bălți? Povestea dificilă a lui Anastasia Sergeenko, un reprezentant al romilor Bălți.

Urmăriți materialul video în care Anastasia Sergheenco, o reprezentantă a romilor, va relata dificultățile cu care se c...

ReadMore
0 Comments

Atelier de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Găvănoasa

⚠️ La 16 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Tinerii schimbă comunitatea” din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la "Atelier de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, component...

ReadMore
0 Comments

Ateliere de instruire în scriere de proiecte cu membrii grupului de inițiativă din com. Manta

+2

👉 La 13 și 19 februarie 2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la "Ateliere de instruire în scriere de proiecte", unde au cunoscut ce este un proiect, care sunt principiile, componentele, ...

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Laurențiu Mutruc

gallery image

Laurențiu Mutruc este un tânăr activist, absolvent al

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Liliana Bacal

gallery image

În Sălcuța, r. Căușeni, a fost lansată Săptămâna Transparenței Locale – o campanie de informare a populației privind asigurarea transparenței și promovarea accesului la informații de interes public.


Inițiativa este desfășurată de lidera comunitară și absolventa

ReadMore
0 Comments

Istorii de activism comunitar: Svetlana Busuioc

‼De azi, vă prezentăm istoriile de succes ale absolvenților și absolventelor

ReadMore
0 Comments

La Cahul au ajuns pubele și urne de gunoi stradale!

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Dragi prieteni, vă informăm că pe parcursul zilei de ast...

ReadMore
0 Comments

Discuții cu referire la noul Plan Urbanistic General municipiului Bălți

+3

În februarie, Asociația pentru Drepturile Omului LEX21, împreună cu activiștii societății civile, au organizat o serie de discuții online despre noul Plan Urbanistic General a mun. Bălti. Vă invităm să-i vadă: 


В феврале «Ассоциация по правам человека LEX21» совместно с гражданскими активиста...

ReadMore
Disutie Alexandr Baicalov
Discuție cu Alexandr Baicalov cu referire la noul Plan Urbanistic General ce urmează să fie adoptat de către primăria municipiului Bălți.
0 Comments

Ședință de lucru cu Tinerii din com. Găvănoasa

👉La 10.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă din com. Găvănoasa, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului de acțiuni privin...

ReadMore
0 Comments

Ședință de lucru APL - Tineri în com. Manta

👉La 05.02.2021, membrii Grupului de Inițiativă “Puterea Prieteniei” din com. Manta, r. Cahul au participat la ședința de lucru privind elaborarea viziunii de dezvoltare a comunității și oportunităților pentru tineri din localitate, și a planului ...

ReadMore
0 Comments