Stas Cebotari despre planul de activitate a grupului de iniţiativă locală din satul Şuri, Drochia

gallery image
Tinerii sunt cei a căror speranță trebuie să fie cea mai mare, sunt cei care, indiferent de probleme, au visuri, planuri mărețe, aspirații. Tot ei, prin implicare, performanță și proiecte pot contribui la dezvoltarea comunităţii şi societății din care fac parte.


De curând, alături de grupul de iniţiativă locală a satului Şuri, ne-am întrunit într-o şedinţă pentru a stabili planul de activitate pentru anul 2021-2025.


Sunt de părere că, pentru a avea parte de o cumunitate progresivă şi dezvoltată, este necesar ca membrii acestei comunității să fie activi, dornici de schimbări şi cu iniţiativă şi susţinere pentru crearea lucrurilor frumoase.

Totodată, sper să adoptăm acea strategie care poate să transforme viziunea noastră de dezvoltare în realitate cu cele mai mici costuri și cu implicarea mai multor resurse locale abandonate sau uitate.

Grupul nostru vrea să înceapă această schimbare de sus în jos, de la acei tineri cu idei, entuziasm şi dorinţă, implicând si conlucrând cu autorităţile publice locale, experţi, adulţi şi societate la general. În curând vom publica viitoarele noastre acţiuni, întâlnite în planul de activitate, astfel contribuind la o colaborare fructuoasă între membrii grupului de iniţiativă locală şi a societăţii.


Activitatea face parte din proiectul ”YEP - Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural”.

Implimentat la nivel național de Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) și la nivel local de Centrul Resurse ,,Univers”, cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.


Trebuie să fim conştienţi că, numai împreună visul nostru poate deveni realitate, iar comunitatea noastră o localitate model care va colabora cu alte sate, și orașe, pentru a învăța și a oferi experiența de bune practice.

SeeLess
0 Comments

VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”

+4

UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 16 ianuarie 2020, a fost organizat VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”, în cadrul proiectului ”EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”.

ReadMore
0 Comments

Conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale Direcția de Troleibuze din Bălți

gallery image

Unele Întreprinderi Municipale din Bălți sunt conduse de persoane cu foarte multe probleme la capitolul integritate. La sesizarea Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI, Autoritate Națională de Integritate a stabilit conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale "Direcția de Troleibuze din Bălți...

ReadMore
0 Comments

Invitație – Vernisaj de pictură

gallery image

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Vă invităm să participați la VERNISAJUL DE PICTURĂ cu ge...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru evaluarea lucrărilor în cadrul concursului de pictură

+2

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 14 ianuarie 2021, la sediul AO Perspectiva, membrii g...

ReadMore
0 Comments

Workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”ADO Lex XXI”

+5

Reprezentanții APL, experți în achiziții publice, reprezentanți ai ONG și activiștii civici au participat, la data de 12 ianuarie 2021, la workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI”. În cadrul evenimentului au fost prezentate, analizate și discutate următoarele subiecte:

– Desch...

ReadMore
0 Comments

Ti-a fost limitat accesul la educatie? / Ваш доступ к образованию был ограничен?

gallery image

📢Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ tinerii încadrați în sistemul educațional, aceștia nu au putut participa calitativ în cadrul procesului de învățământ din cauza lipsei accesului la Internet sau Calculator!


❗De la 11 Martie 2020 - când au fost închise toate instituțiile de învățământ și s-a trecut la lecțiile on-line 16000 de ele...

ReadMore
0 Comments

Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit./ Прошлый год был для многих очень тяжким, повлияв на наше финансовое, психологическое, физическое состояние, на наш привычный образ жизни.

gallery image

[RO]

❗Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit.

ReadMore
0 Comments

Justitie pentru tineri - susținere juridica și psihologică pentru tineri

Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19 care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit supraîncărcați și suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și ca...

ReadMore
YouTube
Дивіться відео, слухайте улюблену музику, завантажуйте оригінальний контент і діліться всім цим із друзями, сім'єю й цілим світом на YouTube.
0 Comments

De ce avem nevoie de egalitate de gen?

+5

De ce avem nevoie de egalitate de gen? De ce e nevoie de luat în calcul și factorul de gen în procesul bugetar? Acestea au fost subiectele abordate astăzi 29 decembrie în cadrul discuției organizate de echipa Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI. Se pare că decidenții nu cunosc că ar trebui mereu să țină cont de structura populației și necesitățile...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii

🆕 UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

La 18 și 24 decembrie 2020, în sala de ședințe a Primăriei mun. Cahul, Asociația Obștească ”Perspectiva” a organizat ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii, cu priv...

ReadMore
0 Comments