Ti-a fost limitat accesul la educatie? / Ваш доступ к образованию был ограничен?

gallery image

📢Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ tinerii încadrați în sistemul educațional, aceștia nu au putut participa calitativ în cadrul procesului de învățământ din cauza lipsei accesului la Internet sau Calculator!


❗De la 11 Martie 2020 - când au fost închise toate instituțiile de învățământ și s-a trecut la lecțiile on-line 16000 de elevi au fost limitați de dreptul la educație din cauza lipsei unui dispozitiv care ar permite accesul la orele on-line.


🙎Pe lângă lipsa accesului la lecții tinerii au avut de suferit și din cauza lipsei de comunicare cu colegii și prietenii ceea ce a dus la agravarea stării psiho-emoționale a tinerilor.


✅Potrivit Codului Educației, studenții, elevii au dreptul să îşi revendice drepturile legale, să aibă acces la informaţie și să fie asiguraţi, în condiţiile legii, cu manuale, asistenţă medicală, alimentaţie, servicii de transport, cămin. Iar în caz de incapacitate de continuare a studiilor din motive de sănătate sau din alte motive justificate aceștia beneficiază de dreptul la concedii academice.


❗Dacă ți-a fost încălcat dreptul la educație sau a fost afectată starea ta psiho-emoțională în perioada crizei epidemiologice din țară solicită o consultare GRATUITĂ de la experții noștri care îți vor oferi tot sprijinul necesar pentru remedierea problemei!


Contacte:

☎️Telefon - 060643035

📧e-Mail Jurist - cntm.justitie@gmail.com

📧e-Mail Psiholog - cntm.psihologie@gmail.com

sau completează formularul și noi te contactăm!

https://bit.ly/2JroH9p


🔴Această activitate este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este organizată de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” în cadrul programului de granturi „Maratonul Justiției ediția a II-a”, implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.


RU

_______________________________


📢Пандемия COVID-19 значительно затронула школьников, которые не могли воспользоваться правом на образование из-за отсутствия доступа к Интернету или компьютеру.


❗️С 11 марта 2020 года - когда все учебные заведения были закрыты и 16000 студентов пошли на онлайн-уроки, они были ограничены правом на образование из-за отсутствия устройства, которое позволяло бы получать доступ к онлайн-урокам.


🙎Помимо отсутствия доступа к урокам, молодые люди также страдали от недостатка общения с коллегами и друзьями, что привело к ухудшению психоэмоционального состояния молодых людей.


✅В соответствии с Кодексом об образовании учащиеся имеют право отстаивать свои законные права, иметь доступ к информации и получать в соответствии с законом учебники, медицинскую помощь, питание, транспортные услуги, общежитие. А в случае невозможности продолжить учебу по состоянию здоровья или другим уважительным причинам они пользуются правом академического отпуска.


❗️Если ваше право на образование было нарушено или ваше психоэмоциональное состояние было нарушено во время эпидемиологического кризиса в стране, запросите БЕСПЛАТНУЮ консультацию у наших специалистов, которые окажут вам всю необходимую поддержку для решения проблемы!


Контакты:

☎️Телефон - 060643035

📧Электронная почта Юриста - cntm.justitie@gmail.com

📧Электронная почта Психолога - cntm.psihologie@gmail.com

или заполните форму и мы с вами свяжемся!

https://bit.ly/2JroH9p


🔴Это мероприятие подарено правительством США и организовано «Национальным советом молодежи Молдовы» в рамках грантовой программы «Марафон правосудия 2-е издание», реализуемой INVENTO при поддержке Бюро Государственного департамента США. Международная помощь в борьбе с незаконным оборотом наркотиков и правоохранительной деятельности через Freedom House в Молдове.

SeeLess
0 Comments

VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”

+4

UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 16 ianuarie 2020, a fost organizat VERNISAJUL DE PICTURĂ cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”, în cadrul proiectului ”EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”.

ReadMore
0 Comments

Conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale Direcția de Troleibuze din Bălți

gallery image

Unele Întreprinderi Municipale din Bălți sunt conduse de persoane cu foarte multe probleme la capitolul integritate. La sesizarea Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI, Autoritate Națională de Integritate a stabilit conflict de interese admis de directorul Întreprinderii Municipale "Direcția de Troleibuze din Bălți...

ReadMore
0 Comments

Invitație – Vernisaj de pictură

gallery image

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

🤩 Vă invităm să participați la VERNISAJUL DE PICTURĂ cu ge...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru evaluarea lucrărilor în cadrul concursului de pictură

+2

🆕 UE // „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

👉 La 14 ianuarie 2021, la sediul AO Perspectiva, membrii g...

ReadMore
0 Comments

Workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”ADO Lex XXI”

+5

Reprezentanții APL, experți în achiziții publice, reprezentanți ai ONG și activiștii civici au participat, la data de 12 ianuarie 2021, la workshopul „Evaluarea ofertelor și achizițiilor publice” organizat de ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI”. În cadrul evenimentului au fost prezentate, analizate și discutate următoarele subiecte:

– Desch...

ReadMore
0 Comments

Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit./ Прошлый год был для многих очень тяжким, повлияв на наше финансовое, психологическое, физическое состояние, на наш привычный образ жизни.

gallery image

[RO]

❗Anul trecut a fost foarte dificil pentru mulți, afectând starea noastră financiară, psihologică, fizică dar și modul nostru de viață obișnuit.

ReadMore
0 Comments

Justitie pentru tineri - susținere juridica și psihologică pentru tineri

Una dintre marile provocări ale acestui an este pandemia COVID-19 care a venit cu regulile sale și a dat planurile peste cap practic ale fiecăruia dintre noi. A trebuit să ne acomodăm rapid cu mediul online, iar tinerii au devenit supraîncărcați și suprasolicitați. Această trecere bruscă la o nouă realitate a cauzat stări depresive și anxietate, dar și ca...

ReadMore
YouTube
Дивіться відео, слухайте улюблену музику, завантажуйте оригінальний контент і діліться всім цим із друзями, сім'єю й цілим світом на YouTube.
0 Comments

De ce avem nevoie de egalitate de gen?

+5

De ce avem nevoie de egalitate de gen? De ce e nevoie de luat în calcul și factorul de gen în procesul bugetar? Acestea au fost subiectele abordate astăzi 29 decembrie în cadrul discuției organizate de echipa Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI. Se pare că decidenții nu cunosc că ar trebui mereu să țină cont de structura populației și necesitățile...

ReadMore
0 Comments

Ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii

🆕 UE // „EcoCahul - Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

La 18 și 24 decembrie 2020, în sala de ședințe a Primăriei mun. Cahul, Asociația Obștească ”Perspectiva” a organizat ședințe cu membrii grupului de lucru pentru achiziţii, cu priv...

ReadMore
0 Comments

Concurs de Pictură ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!”

gallery image

🤩 Vă invităm să participați la Concursul de Pictură cu genericul ”ORAȘUL MEU UN LOC CURAT!” organizat în cadrul proiectului ”EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”

ReadMore
0 Comments